Våra olika nivåer och klasser


Nivå 1:
Inga förkunskaper behövs för att börja träna på nivå 1! Vi jobbar på grundläggande teknik, styrka och kroppskontroll främst genom olika snurrkombinationer. Vi anpassar klasserna efter din individuella nivå och ser till att du får all hjälp du behöver för att komma igång med din pole-träning. Vi kommer att jobba med tricks som Fireman cross ankle, Front hook spin, Back hook spin, Pole sit och Fankick. När du känner dig säker på dessa på båda sidor är du redo att gå vidare till nästa nivå. 

Nivå 2: På den här nivån jobbar vi med bland annat Invert (straddle), Climb, Gemini (outside leg hang), Cross knee release och Hero. När du känner dig helt säker på dessa på båda sidor är du redo att gå vidare till nästa nivå. Vi brukar rekommendera att man gärna går nivå 2 minst två gånger.

Nivå 3: På den här nivån jobbar vi med bland annat Scorpio, Keyhold, Butterfly, Superman och Caterpillar. När du känner dig helt säker på dessa på båda sidor är du redo att gå vidare till nästa nivå. Vi brukar rekommendera att man gärna går nivå 3 minst tre gånger.

Nivå 4: På den här nivån jobbar vi med bland annat Air invert, Jamilla, Shouldermount, Banana split och Extended Butterfly. När du känner dig helt säker på dessa på båda sidor är du redo att gå vidare till nästa nivå. Vi brukar rekommendera att man gärna går nivå 4 minst fyra gånger.

Nivå 5: På den här nivån jobbar vi med bland annat Invert straight legs, Handspring, Shouldermount deadlift, Brass bridge och Ayisha. När du känner dig helt säker på dessa på båda sidor är du redo att gå vidare till nästa nivå. Vi brukar rekommendera att man gärna går nivå 5 minst fem gånger.

Nivå 6: För dig som gått nivå 5 många gånger och vill bli utmanad med ännu tyngre och mer avancerade tricks. Här förutsätts du ha god kontroll på samtliga tricks från tidigare nivåer och kommer få arbeta med att vidareutveckla dina styrkor och utmana dina svagheter i ett intensivt tempo. På den här nivån jobbar vi bland annat med Iron X, Handspring straight legs, Phoenix, Spatchcock och Deadlift flag grip.

Dance Pole: Här jobbar vi med koreografi och dansteknik fullt ut! Genom att prova oss fram bland olika stilar och känslor kommer vi utforska allt roligt som poledance har att erbjuda utöver själva tricksen. Det blir fartfyllda klasser med mycket feeling, flow och floorwork.  Samma nivåuppdelning som för ordinarie klasser gäller för Spinny Pole (se ovan).

Pole Mama: Det här är en klass för dig som fått barn och som vill komma igång med träningen igen! Du är varmt välkommen tillsammans med din bebis, oavsett vilken nivå du ligger på. Tillsammans med andra mammor och med er instruktör (lic. PT samt grundutbildning inom mammaträning) kommer du att få verktyg till att hitta tillbaka till din grundstyrka i magmuskulaturen samt komma igång med din poleträning. Vi kommer inleda träningen på nybörjarnivå och sedan i gruppens takt jobba oss framåt med mer avancerade övningar. Har du frågor? Kontakta oss på info@vidapole.se så hjälper vi dig! 

Stretch: På stretchklasserna jobbar vi med att förbättra flexibiliteten  med hjälp av varma och avslappnande stretchingtekniker och är speciellt anpassad för poledansare som vill öka ledernas rörlighet och förbättra sin flexibilitet på stången. Klassen börjar med en kort uppvärmning för att förberedda musklerna för stretch och följs av en serie dynamiska och statiska övningar.

Konceptklasser: Beskrivningar och kriterier för de olika konceptklasserna hittar du här.

Open Pole (Egenträning): Mellan klasserna kan du komma och träna på egen hand tillsammans andra elever! Tider för detta hittas under schemat på tiderna som är markerade med Egenträning. Dessa pass är kostnadsfria när du är anmäld på en kurs hos oss, annars kostar det 100 kr per gång. Observera att du måste ha grundkunskaper inom pole för att egenträna hos oss samt behöver få en kod från oss för att komma in i lokalerna om du inte redan går kurs. Kontakta oss på info@vidapole.se så hjälper vi dig. Studion stänger 45 min innan egenträningens slut om det inte är någon elev på plats.

Öppen klass: Fristående klasser, motsvarande nivå 1. Du behöver inte ha någon förkunskap inom poledance och kan gå obegränsat antal gånger. Upplägget på klassen liknar våra vanliga klasser med uppvärmning och stretch, som sedan följs av ett antal tricks som varierar från gång till gång. Klassen avslutas med en enklare koreografi och stretch. Klassen kostar 250 kr.

Privates/Semi-privates: Om du vill utvecklas snabbt eller träna fokuserat på specifika utmaningar tillsammans med en instruktör kan privatlektioner vara något för dig! Hör av dig till oss på info@vidapole.se om du har frågor eller för att boka.

Pris privatlektioner (60 min)
1 person – 800 kr
2 personer – 1300 kr
3 personer – 1500 kr